Welkom bij de Benelux QRP Club.

Op onze site vindt u informatie over onze vereniging die als doel heeft het bevorderen van Experimenteel, Laag Vermogen (QRP) Radiozendamateurisme.

De club probeert dit te bereiken door het geven van voorlichting, het uitwisselen van gegevens, het verstrekken van schema’s en bouwaanwijzingen van QRP-zenders en al het overige, wat bevorderlijk is om het gestelde doel te bereiken.

Op deze site vindt u artikelen die gaan over verschillende onderwerpen zoals aankondigingen van activiteiten , BQC verenigingsnieuws en verslagen van de vereniging. Korte berichten en artikelen van onze leden vindt u in de QRP-tjes. Een overzicht van ons driemaandelijks clubblad: de ‘Nieuwsbrief’ vindt onder overzicht nieuwsbrieven. Wilt u lid worden van de Benelux QRP Club dan kan dat eenvoudig door het aanmeldingsformulier in te vullen en op te sturen naar het adres van de secretaris dat op het formulier staat vermeld.

73
de Benelux QRP Club

6 oktober 2018, onze jaarlijkse bijeenkomst in De Roef, in Harderwijk

Op 6 oktober 2018 houden we weer onze jaarlijkse Bijeenkomst, in Multifunctioneel Centrum De Roef in Harderwijk. We beginnen om 10:00h, om 10:30h komt het officieel gedeelte aan bod en na de lunch hebben we een spreker. Geert, PA7EE, geeft een mooie lezing over SOTA en zijn SOTA ervaringen, Summits On The Air.  Tot 6 oktober! Of eerder natuurlijk, al was het maar op de band.

Er is zoals altijd ruimte om spullen te demonstreren, testen, debatteren(over techniek) en gezelligheid. Dus aarzel niet om iets mee te nemen.

Er zal in ieder geval een goede 40m dipool opgesteld worden, waarmee allerlei 40m spullen getest kunnen worden, ook voor een paar leuke verbindingen/demonstraties. De antenne zal om 10:00h klaar staan voor onze leden.

73/72

Bestuur, Benelux QRP Club

PS: we zijn nog op zoek naar artikelen voor ons december nummer, antenne-experimenten, vakantie-ervaringen, zelfbouw perikelen (hi)! Heeft u wat leuks te melden, neem aub contact op met de redactie.

NB167 onderweg

Het is weer gelukt, NB167 is op de post gedaan op 4 september, en zal met een beetje geluk net voor het weekend bij onze leden in de bus vallen.

Inhoud deze keer:

 • Beste QRP vrienden
 • Even voorstellen
 • Bezoek Grimeton Radio Station, 29 juli 2018
 • Marathon 2017 / 2018
 • WSPR zender gebouwd
 • Nabouwen van een GPS ontvanger
 • SDR maar dan anders
 • SDR maar dan anders..deel 2
 • Zaterdag 6 oktober: jaarlijkse bijeenkomst
 • Foute COAX, RG-58
 • Update vande redactie
 • WWFF 2018 LA/PE1FJN/p ervaring

Er zijn deze keer wel een paar spelfoutjes in onze NB geslopen, neem het ons niet kwalijk, met op de voorpagina een opvallende, hi, een n van het papier gevallen.

De NB produceren en uiteindelijk versturen is mogelijk dankzij goede samenwerking binnen ons bestuur, en natuurlijk door de verhalen van onze leden.  De logistiek, en uiteindelijk het versturen wordt verzorgd door onze voorzitter Robert, zie hieronder de foto met zijn kofferbak volgeladen met onze nieuwsbrieven, elk kwartaal weer een leuke klus.

Eenieder veel leesplezier, en tot 6 oktober in Harderwijk,

Bestuur, BeNeLux QRP Club

PS:  Onze oproep voor vakantie verhalen is nog steeds van kracht. Wellicht heeft u nu na de vakantie tijd om nog eens door uw vakantiefotos heen te gaan en wat radio-ervaringen met ons te delen, die we dan in onze december Nieuwsbrief kunnen plaatsen.

BENELUX QRP CLUB, 43 jaar

Onze vereniging bestaat nu 43 jaar. Een citaat uit de NB nr. 1 van mei 1975

Tijdens een op 12 april j.l. ten huize van Frans Priem PA0GG gehouden vergadering, die werd bijgewoond door: Jan Mulders PA0ANK, George N. Merz PA0GMZ, Piet Hartman PA0PHN, Frans Th. Oosthoek PA0INA, Jan Vriends PA0NDS, L.C. Doeselaar PA0LCD, J.J. Veldhuizen PA0CEJ, W.H. v.d. Voorde PA0FWS; werd besloten te komen tot oprichting van de:

BENELUX QRP CLUB

Deze club stelt zich ten doel: Het bevorderen van ACTIEF, EXPERIMENTEEL, QRP Radio ontvang en Zendamateurisme.

Tijdens een van onze bestuursvergaderingen hebben we besloten om bij het uitbrengen van de nieuwsbrief, ook de 25 jaar geleden uitgebrachte nieuwsbrief digitaal te publiceren. NB67 september 1993, is nu hier te downloaden.  Er staan natuurlijk wederom leuke zaken in, sommige artikelen ook in 2018 nog steeds actueel. We laten de vorige nieuwsbrieven ook nog even op onze site voor download. NB64 december 1992 is hier te downloaden, en NB65 maart 1993 is hier te downloaden, en NB66 juni 1993 is nog hier te downloaden.

We hopen hiermee vooral nieuwe leden toegang te geven tot erg veel mooie artikelen en ideeën.  Verder betekent dit dat elk kwartaal er een NB te downloaden is, waarmee we ook hopen op nog meer website bezoekers, en nieuwe leden.

73

De Webmaster

Bekijk onze foto’s

TIjdens onze meetings en evenementen zijn er foto’s gemaakt, bekijk enkele foto’s hieronder.