BQC Clubdag 2019 & Loterij 2019

Op 5 oktober troffen we elkaar in Multifunctioneel Zalen- en Vergadercentrum “De Roef” in Harderwijk en wel voor onze jaarlijkse QRP dag. Naast het voltallige bestuur en mijn Deense oud- collega Jan OZ9QV waren 14 andere leden in de gelegenheid de reis naar Harderwijk te maken. Helaas waren enkelen verhinderd. De “dubbellezing” van Rick PA5NN over zijn /P activiteiten en de daarbij gebruikte apparatuur werd erg op prijs gesteld. Door zijn uit discrete componenten opgebouwde versie van een transceiver naast de versie volgens het oorspronkelijke ontwerp gebouwd met SMD- componenten realiseerden we ons wat een ontwikkeling ook de door ons gebruikte elektronica heeft gemaakt. Rick, nogmaals hartelijk dank! Volgend jaar een volle zaal?

Deze keer hebben we een ook een nieuw event toegevoegd aan onze clubdag; Een Kleine Loterij die ten dienste staat van QRP. De opzet van de loterij is alsvolgt:

Drie QRP gerelateerde prijzen worden gekocht vanuit de clubkas. De leden kunnen lootjes kopen tijdens de clubdag.  Elk lot kost 1 €, en elk lid kan maximaal 5 loten kopen.  Een prijswinnaar moet alle lootjes inleveren, om te voorkomen dat hij/zij meerder prijzen zou kunnen winnen.  Het verloten begint met het verloten van de hoofdprijs, om weer te voorkomen dat iemand die de derde prijs wint niet mee kan dingen aan de hoofdprijs. De opbrengst van de lootjes gaat naar een goed doel. Het bestuur zelf doet niet mee aan de loterij, aangezien het bestuur in de organisatie van de loterij zit. De winnaars worden gevraagd tzt een stukje voor de NB te schrijven, en de prijzen binnen de club te houden/verhandelen indien de prijs niet dirtect bruikbaar is thuis.

Wij, het bestuur hadden geen idee hoe dit uit zou pakken. Hier de uitkomst: Tijdens de pauze de loterij gehouden, nadat we 52 lootjes hadden verkocht.  De prijzen hebben we gekocht bij een club die QRP een warm hart toedraagt, bij de QRP Shop van Peter, DL2FI en Nik, DL7NIK.  Link: http://www.qrp-shop.biz/

De spanning was te snijden bij de trekking van de hoofdprijs, die gewonnen is door Paul, PA3DND.  De hoofdprijs bestond uit een back to the roots BTR18 CW Monoband Transceiver kit, compleet met 60m band set, VFO feinabstimmung en behuizing.

PE1FJN feliciteert PA3DND, met de hoofdprijs een BTR18 kit

De tweede prijs is gewonnen door Kees PA0CKV en de prijs betrof een Multiband Fuchskreis Bausatz, en de derde prijs was gewonnen door Douwe PA3ABT, en hij heeft een Power Rauschgenerator Bausatz gewonnen.

Als goed doel hebben we gekozen om De Jonge Onderzoekers in Groningen te sponsoren.  De Jonge Onderzoekers in Groningen biedt kennis en kunde over techniek en wetenschap in de vorm van educatieve activiteiten aan. Dit gebeurt op een speelse en toegankelijke wijze, voor jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar in de stad Groningen en omstreken. Dit leek ons een prima doel, met kans op nieuwe jonge leden.  Meer informatie over De Jong Onderzoekers is te vinden op https://www.djog.nl/ . Zij gaan ook onze Nieuwsbrief gratis ontvangen.

In verband met het succes van de loterij (er werd veel gelachen tijdens de loterij) met drie blije leden en een positieve reactie van De Jonge Onderzoekers gaan we dit jaarlijks herhalen. Ook in 2020 met dezelfde opzet.

72/73 Het Bestuur